Maxiguard Panel ile Karakter İconlarını Canlı Ekleme
Maxiguard paneli üzerinden oyun içi CharIcon ekleme işlemlerini ve SQL prosedürlerini adım adım anlatan rehber.
Maxiguard panelinde karakter ikonlarını oyununuza eklemek oldukça basittir. Aşağıdaki adımlar ile CharIcon'ları canlı scrollar ile eşleştirip oyununuza entegre edebilirsiniz.
Aşağıdaki SQL prosedürü, karakterlerin JobID'sine göre doğru CharIcon ID'sini otomatik atar:
Maxiguard paneli üzerinden oyun içi CharIcon ekleme işlemlerini ve SQL prosedürlerini adım adım anlatan rehber.
Maxiguard CharIcon Ekleme Prosedürü
Maxiguard panelinde karakter ikonlarını oyununuza eklemek oldukça basittir. Aşağıdaki adımlar ile CharIcon'ları canlı scrollar ile eşleştirip oyununuza entegre edebilirsiniz.
1. Panelden CharIcon Ayarları
- Maxiguard paneline giriş yapın.
- Oyun içi ayarlar → CharIcon Ayarları sekmesine gidin.
- CharIcon eklemeden önce ikonları 16x16 DDJ formatında medya klasörünüze yükleyin.
2. CharIcon Dosya Yolu Belirtme
- Yüklediğiniz ikonların yollarını panelde belirtmeniz gerekiyor.
- Bu sayede canlı scrollar ile eşleşme sağlanır ve karakterlere doğru ikon atanır.
3. SQL Prosedür Kullanımı
Aşağıdaki SQL prosedürü, karakterlerin JobID'sine göre doğru CharIcon ID'sini otomatik atar:
İçeriği görüntülemek için Giriş yapın veya Kayıt olun.
Prosedür Açıklaması:
- @CharID: CharIcon eklemek istediğiniz karakterin ID'si.
- @JobID: Karakterin job ID'si. Prosedür, bu job ID'ye göre CharIcon ID'sini belirler.
- _ChangeCharacterIcon: Maxiguard_User veritabanındaki prosedür, CharIcon'u karaktere atar.
- Hata oluşursa, _ProcedureLog tablosuna log düşer.
4. Önerilen İş Akışı
- Yeni CharIcon dosyalarını medya klasörüne ekleyin.
- Panelden yolunu belirleyin.
- SQL prosedürü ile CharID ve JobID girerek ikonları atayın.
- Logları kontrol ederek hatasız ekleme yapıldığını doğrulayın.