Google Search Console: RSS, Atom ve Sitemap ile SEO Performansını Artırmak
Elam dostlar, bugün öğrendiğim yeni bir bilgiyi sizlerle paylaşmak istiyorum. Çoğunuz zaten biliyordur, ama bilmeyenler veya yeni öğrenmek isteyenler için faydalı olabilir. Beğeni ve yorumlarınızı bekliyorum.Normalde Google Search Console'da Site Haritaları kısmına yalnızca …/sitemap.xml eklerdim. Ancak bugün fark ettim ki /atom, /rss ve /feed gibi seçenekler de mevcutmuş!

RSS, Atom ve XML Sitemap Arasındaki Farklar
1. Hız (Indexing Speed)Standart XML site haritaları genellikle büyüktür ve Google botları bunları daha seyrek tarar. Ama RSS ve Atom feedleri sadece en yeni içerikleri barındırdığı için küçüktür. Google botu bu feed'lere baktığında "Tamam, yeni bir yazı gelmiş" der ve saniyeler içinde o yazıyı taramaya gelir.
2. Bot Verimliliği
Google, Google Search Merkez Blogu'nda hem XML hem de RSS/Atom feedlerinin birlikte kullanılmasını öneriyor. XML site haritaları her şeyi kapsarken, RSS ve Atom yalnızca site içeriğindeki yeni içerikleri kapsar. Böylece bot verimliliği artar ve içerikler daha hızlı indekslenir.
Ben Ne Yaptım?
Bütün bu bilgileri göz önünde bulundurarak, RSS, Atom ve XML Sitemap'i Google Search Console'a ekledim. Böylece yeni içeriklerimin hızlıca indekslenmesini sağlamayı hedefliyorum.
Eğer siz de sitenizi Google Search Console üzerinden optimize etmek ve RSS ile SEO avantajını kullanmak istiyorsanız, üç yöntemi birden kullanabilirsiniz.- Meta Title
- Google Search Console: RSS, Atom ve Sitemap ile SEO Hızlandırma
- Meta Description
- Google Search Console'da RSS, Atom ve XML sitemap kullanarak içeriklerin hızlı indekslenmesini sağlayabilir ve SEO performansınızı artırabilirsiniz.