R10DEV.NET HABER SİTESİ AÇILDI!R10DEV.NET HABER SİTESİ AÇILDI!

vSRO F1 Bugı Kesin Çözümü (Fix v2) | Client & Media.pk2 Düzenleme Rehberi
Srohakan

Srohakan

SİTE YETKİLİSİ
vSRO DEVELOPER
Merhaba değerli forum üyeleri ve vSRO geliştirici dostlarım,

Silkroad private serverlarında yıllardır kronikleşen, oyuncuların PK atarken veya unique keserken F1 skill barının aniden kilitlenmesi, skillerin basılamaması veya cooldown sürelerinin görsel olarak takılı kalması sorununa (F1 Bug) piyasada tam anlamıyla çalışan çözümler bulmak oldukça zor. Zamanında paylaşılan ilk fix yöntemlerinin ardından, bazı güncel işletim sistemlerinde (özellikle Windows 11 ve güncel Windows 10 sürümlerinde) hala bu sorunu yaşayan oyuncular olabiliyor.

Bugün sizlere, bu kronik sorunu hem client (sro_client.exe) tabanlı hem de Media.pk2 arayüz (UI) dosyaları üzerinden tamamen ortadan kaldıran F1 Bug Fix v2 yöntemini anlatıyorum.

F1 Bug Fix v2 Nasıl Uygulanır?

Bu sorunun temel kaynağı, istemcinin (client) eski tip arayüz paketlerini modern sistemlerde işlerken zamanlama (render) hatası yapması ve paket kaybı yaşamasıdır. Çözüm için aşağıdaki iki adımı sırasıyla uygulamanız yeterlidir.

Adım 1: Media.pk2 İçerisindeki UI Dosyalarının Düzenlenmesi

1. PK2 Extractor programını kullanarak Media.pk2 dosyanızı açın.
  2. Interface\Common\ dizinine gidin.
  3. Bu dizin içerisinde yer alan hotkey.txt veya skill barlarını kontrol eden arayüz (.ddj ve .txt) yapılandırma dosyalarındaki bellek sızıntılarına (memory leak) sebep olan hatalı satırları temizleyin ya da paket içerisinden çıkan güncel kararlı UI dosyalarını bu dizine import (enjekte) edin.

Adım 2: sro_client.exe Üzerinde Offset Düzenlemesi (Gelişmiş Editörler İçin)

Eğer sorunu kökten, yani assembler seviyesinde çözmek istiyorsanız; sro_client.exe dosyanızı bir Hex Editor (Örn: HxD) veya x64dbg ile açarak F1-F4 barları arasındaki geçiş hızını limitleyen arabelleği optimize etmeniz gerekir.(Paket içerisinde hazır olarak verilen test edilmiş, crackli ve F1 Bug fixlenmiş güncel sro_client.exe dosyasını doğrudan oyun dizininize atarak da bu adımı hızlıca geçebilirsiniz.)

Fix v2 Sürümünün Avantajları:

• Oyuncularınız F1, F2, F3 ve F4 barları arasında ne kadar hızlı geçiş yaparsa yapsın, skillerde veya potlarda asla kilitlenme yaşanmaz.
  • Görsel olarak cooldown (bekleme süresi) halkalarının takılı kalma sorunu %100 giderilmiştir.
  • Özellikle yüksek oyun hızına (high FPS) sahip sunucularda stabiliteyi maksimuma çıkarır.
Gerekli fix dosyaları ve hazır sro_client arşivi tek link halinde aşağıda yer almaktadır. Kendi sunucunuza entegre ederken veya pk2 import işlemlerinde takıldığınız bir detay olursa konu altından çekinmeden yazın, birlikte inceleyelim knk.

Emeğe saygı olarak bir beğeni ve yorumu çok görmeyin. Herkese keyifli ve sorunsuz geliştirmeler dilerim!

F1 Bug Fix v2 İndirme Linki

Reklam Ver
R10dev.net'i ana ekrana ekle!