R10DEV.NET HABER SİTESİ AÇILDI!R10DEV.NET HABER SİTESİ AÇILDI!

vsroplus_lib.dll - EventSetInformation ADVAPI32.dll Hatası ve Kesin Çözümü
admin
vsroplus_lib.dll - EventSetInformation ADVAPI32.dll Hatası ve Kesin Çözümü.webp
Merhaba değerli forum üyeleri ve vsro editör dostlarım, bugün Silkroad Online private server sahiplerinin ve vSRO geliştiricilerinin vSRO+ (VsroPlus) altyapısını veya ilgili dll modüllerini kullanırken sıklıkla karşılaştığı can sıkıcı bir Windows sistem hatasının kesin çözümünü ve gerekli dosyaları paylaşıyorum.

Görselde de göreceğiniz üzere hata tam olarak şu şekildedir:

vsroplus_lib.dll: The procedure entry point EventSetInformation could not be located in the dynamic link library ADVAPI32.dll

Bu Hata Neden Kaynaklanır?

Bu hatanın temel nedeni, sunucuyu veya istemciyi (client) çalıştırdığınız Windows işletim sisteminin (genellikle eski Windows Server sürümleri veya güncellenmemiş Windows 7/8 sistemler), vsroplus_lib.dll dosyasının ihtiyaç duyduğu modern Windows ETW (Event Tracing for Windows) fonksiyonu olan EventSetInformation mimarisini desteklememesidir. Yazılım, ADVAPI32.dll sistemi içinde bu fonksiyonu arar fakat işletim sisteminiz güncel olmadığı için bulamaz ve çökme yaşar.

Adım Adım Kesin Çözüm Yolları

Bu hatayı ortadan kaldırmak ve vSRO+ dosyalarınızı sorunsuz bir şekilde 2026 standartlarında çalıştırmak için aşağıdaki adımları sırasıyla uygulamanız gerekir knk:

1. Windows Güncelleştirmelerini Yükleyin (En Temiz Çözüm)

Eğer bir VDS / Sanal Sunucu kullanıyorsanız ve işletim sisteminiz Windows Server 2008 R2 veya Windows Server 2012 ise, bu fonksiyon varsayılan olarak eksiktir. Windows Update panelini açarak tüm kritik ve güvenlik güncelleştirmelerini (özellikle KB3080149 veya benzeri platform güncellemelerini) yükleyip sunucuyu yeniden başlatın.

2. Microsoft Visual C++ Redistributable Paketlerini Yenileyin

Yazılımın mimariyi doğru okuyabilmesi için sisteminizde eksik olan tüm C++ kütüphanelerini tamamlamanız gerekir. Aşağıdaki indirme bağlantısında sizler için hazırladığım "All-in-One" (Hepsi Bir Arada) paketini yükleyerek bu sorunu kökten çözebilirsiniz.

3. İşletim Sistemini Yükseltin

Eğer imkanınız varsa, bu tarz modern dll uyuşmazlıklarıyla hiç karşılaşmamak adına sunucu tarafında en az Windows Server 2016, 2019 veya 2022 mimarilerine geçiş yapmanızı tavsiye ederim knk.

İndirme Bağlantısı ve Teknik Destek

Sisteminizdeki eksik kütüphaneleri tamamlayacak ve ADVAPI32.dll hatasını fixleyecek gerekli runtime paketi indirme bağlantısı aşağıdadır. Kurulum bittikten sonra mutlaka bilgisayarınıza veya sunucunuza restart atmayı unutmayın. Kurulum aşamasında yine hata alırsanız işletim sistemi sürümünüzü konu altından yazın knk, hemen alternatif fix geliştirelim. Paylaşılan bu rehber ve çözüm dosyası için konuya bir teşekkür mesajı ve yorum bırakmayı ihmal etmeyin!

İndirme Bağlantısı

Reklam Ver
R10dev.net'i ana ekrana ekle!